En första titt på nya förlängda Volkswagen ID. Buzz med 7 sittplatser

Först ikväll är det dags för världspremiär av nya Volkswagen ID. Buzz med en förlängd hjulbas. Men redan nu, med ett par timmar kvar till premiären, har Volkswagen visat upp det första av modellen och delat med sig av en del detaljer.

Den nya längre ID. Buzz blir 4962 mm lång vilket gör den 250 mm längre än den tidigare versionen. Den har plats för upp till sju personer genom tre sätesrader.

Ny motor, större batteri

Nya ID. Buzz får också en nyutvecklad elmotor på 210 kW (286 hk). Det är samma motor som presenterades i samband med premiären av Volkswagen ID.7. Den ska se till att ID. Buzz klarar 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder.

Dessutom kommer Volkswagen erbjuda en fyrhjulsdriven GTX-version med en totaleffekt på 250 kW (339 hk). Den blir då också något piggare och klarar 0 till 100 km/h på 6,4 sekunder.

I den längre ID. Buzz sitter också ett nytt större batteri på 91 kWh (85 kWh netto) vilket ska ge en utökad räckvidd. Men hur lång räckvidden blir avslöjar Volkswagen inte för tillfället. Men det ska vara möjligt att ladda från 10 till 80 procent på runt 25 minuter.

Med fällda säten får ID. Buzz nu upp till 2 469 liter i lagringsutrymme.

Volkswagen kommer erbjuda ID. Buzz i flera olika konfigurationer, med fem, sex eller sju sittplatser. Med sju sittplatser rymmer bagaget 306 liter.

Den förlängda modellen får en hel del nyheter, som bland annat fläktutblås även bak i bilen för ökad komfort. Det är något som saknas på ID. Buzz idag. Nytt är också det stora panoramataket som sträcker sig över första och andra stolsraden. Glaset kan ändras från transparent till ogenomskinligt och vice versa med hjälp av pekreglaget eller röstassistenten.

Förarmiljön känns igen men också här finns nyheter. Bland annat nämner Volkswagen en head-up display, ett uppgraderat nästa generationens infotainmentsystem och fjärrparkering via smartphone.

Leveranserna ska starta i USA under 2024 men Volkswagen lovar också att den europeiska lanseringen blir i väldigt nära anslutning till den amerikanska.

Mer detaljer får vi i samband med premiären senare ikväll. Den startar klockan 18.25.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.