Första testerna av suven Rivian R1S: Imponerar på amerikanska pressen

Rivians andra elbil som följer efter pickupen R1T är en större suv med det snarlika namnet Rivian R1S. Likheterna med pickupen, utöver namnet, är också många.

Enkelt sagt ser vi samma interiör och exteriör, det är samma drivlina och räckvidden är upp till omkring 520 kilometer, precis som på pickupen. De stora skillnaderna är att suven saknar flak, är ungefär 40 centimeter kortare och har plats för upp till 7 passagerare.

Den nya uppstickaren Rivian har ännu inte kommit till Europa, men det finns globala ambitioner på sikt. Rivian håller just nu på att skala upp tillverkningen av sina modeller, och det går i rätt riktning. Under årets andra kvartalet ökade Rivian produktionen med 72 procent mot föregående kvartal.

Den amerikanska presskåren har nu haft möjlighet att provköra de första pressbilarna av den nya Rivian R1S. Det innebär att vi nu får en närmare titt på denna nya och rymliga elbil.

Nedanför kan du kolla in när Jordan Golsom from Two Guys in Traffic kollar in nya R1S:

Och i videon nedanför kan vi följa med Travis Langness från Edmunds Cars som också kollar in R1S:

Ryktena om när Rivian kan tänkas komma till Europa har varit många. De senaste ryktena sa att Rivian redan siktat in sig på Europa under 2022 – men snart har halva det här året gått och bilbranschen är hårt drabbad av komponentbrister vilket sannolikt gör att det dröjer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.