Första Tesla Supercharger V4-stationen siktad i Europa

Supercharger V4 är Teslas nästa generation snabbladdare. I förra veckan avslöjade Rebecca Tinucci som leder arbetet med laddningsinfrastruktur hos Tesla att Europa kommer bli först ut att få de nya snabbladdarna.

Nu har en första station med de nya V4-snabbladdarna från Tesla siktats i Harderwijk, Nederländerna. Stationen är under uppbyggnad och laddarna är fortfarande delvis täckta.

I en video som Electricfelix gjort kan vi se Tesla-teamet arbeta på den nya stationen.

De nya laddarna är betydligt större än dagens V2- och V3-laddare. Teslas Rebecca Tinucci avslöjade också i förra veckan att de nya laddarna kommer få längre laddkablar. Det ska göra det enklare för andra elbilar som inte har laddporten placerade på samma ställe som Tesla-bilar att ladda vid stationerna.

Stationen i Harderwijk kommer att få 16 stycken snabbladdare. Det finns inga uppgifter om vilken effekt de nya laddarna kommer att erbjuda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.