Första teasern på Xpengs nya elbilsmärke Mona

Teaserbild på Mona.

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng förbereder sig för att lansera ett helt nytt bilmärke. Den 6 juni kommer man att visa upp Mona, avslöjar företaget i en inbjudan. Märket kommer att bli en bas för billigare elbilar, med priser som i Kina börjar på strax över 200 000 kronor.

Mona står för ”Made of new AI” och Xpeng samarbetar med mobilitetsföretaget Didi i utvecklingen av bilarna. Den första modellens väntas bli en sedan, något som Xpeng avslöjar i en första teaserbild (ovanför).

Om Mona också kommer till Europa återstår att se. Xpeng är inte det enda nystartade kinesiska elbilsbilmärket som ynglar av sig med nya märken för att kriga i de lägre prissegmenten. Konkurrenten Nio kommer erbjuda inte mindre än två undermärken, Onvo och Firefly.

Under de tre kommande åren ska Onvo oh Firefly lansera inte mindre än sju elbilar, varav flera kommer till Europa.

Relaterad läsning: Då kommer Nios nya elbilsmärken Onvo och Firefly till Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.