Första skissbilden: Teslas nya fabrik i Europa – får takpool och raveklubb

Tesla Gigafactory Berlin.

Teslas Vd Elon Musk har delat en första bild på hur Teslas första Europafabrik Gigafactory 4 ska se ut. Fabriken som fått smeknamnet GigaBerlin ska stå klar i början på nästa år.

Någon gång under arbetet ska Elon Musk skämtsamt frågat om det borde finnas en nattklubb i fabriken, som en koppling mot det kände nattklubbslivet i Berlin. Det hela visade sig kanske inte vara ett skämt.

I samband med att Elon visar upp den första bilden skriver han att det ”möjligtvis” är en inomhus/utomhus raveklubb på taket. I anslutningen till klubben finns också en takpool, soldäck och gräsyta.

När fabriken är klar ska Tesla tillverka Tesla Model 3 och Tesla Model Y i fabriken. Det är också mycket möjligt att en mindre halvkombi för den Europeiska marknaden kan tillverkas här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.