Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Första provkörningen av den nya Sono Sion-prototypen

Det tyska startupbolaget Sono Motors har sikte på att bygga en praktisk elbil. Utvecklingen har pågått under flera år och tidigare i år visade man upp en ny prototyp.

I en video får vi nu en genomgång av prototypen, och dessutom får vi åka med på en åktur.

Elbilen Sono Sion är utrustad med ett batteri som har en kapacitet på 255 kilometers körning. Eftersom elbilen har solceller på karossen räknar Sono Motors egentligen med att elbilen har en räckvidd på 900 kilometer.

Bakom den siffran finns ett räkneexempel som tar hänsyn till hur långt den genomsnittlige stadsbon kör i Tyskland och hur mycket energi solpanelerna kan producera. Den genomsnittlige föraren behöver endast ladda en gång var sjätte vecka.

Sono Sion är också utrustad med ett rymligt bagage och dragkrok. Genom V2G och V2L-teknik ska bilen också kunna mata ström till andra elbilar och eldrivna apparater. Tillverkningen ska starta i Trollhättan, troligtvis under 2022.



Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons