Är Sveriges billigaste elbil Citroën ë-C3 något bra? Första provkörningen

Nu har de de första motorjournalisterna haft möjlighet att provköra Sveriges billigaste elbil Citroën ë-C3, med ett startpris på 299 000 kronor. Denna enkla avskalade elbil tycks ändå vara relativt bra på det den är framtagen för att göra, att frakta personer från punkt A till punkt B.

Förra veckan satt brittiska journalister bakom ratten. Nu har det varit Sveriges tur, och en av de första att dela med sig av tiden bakom ratten är Roger från Feber som snurrat runt med bilen i Österrike och Ungern.

Hans samlade intryck av bilen är positivt. Men den absoluta basmodellen kanske inte är något för Sverige. Här kommer vi vilja välja till vinterpaket och med rätt tillägg för Sverige startar priserna istället på 349 900 kronor.

Kolla in Rogers test av Citroën ë-C3 i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.