Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Idag var det en historisk dag för Polestar när man levererade den första Polestar 2 till en kund i Europa. Den första bilen gick till Sture Stensson, och överlämningen skedde vid Polestar huvudkontor i Göteborg.

– Jag beställde min Polestar 2 redan på lanseringsdagen. Detta är min första elbil och jag har även satt upp solceller på taket för att kunna ladda hemma, säger Sture Stensson.

– Jag har läst de fina recensionerna både i tidningar och online och har hämtat många nya bilar genom åren, men detta känns mycket större, fortsätter Sture.

De nu påbörjade leveranserna i Sverige och Kina kommer följas av leveranser till Norge med start på lördag. Därefter börjar kunder i Tyskland, Belgien, Nederländerna och Storbritannien få sina beställda bilar levererade och därefter följer Schweiz och Nordamerika.

”Jag är extremt stolt över hela teamet,” kommenterar Thomas Ingenlath, VD för Polestar. ”Att ha lyckats övervinna produktions- och logistikutmaningar under den globala pandemin och kunna leverera den här typen av produkt till våra kunder på utsatt tid är en enorm prestation. Pressreaktionerna har varit otroliga och vi har verkligen lyckats bygga momentum bakom Polestar 2.”