Tesla första nya snabbare Supercharger V3 öppnad i Sverige

Tidningen Elbilen deltog under invigningen av Teslas, i Sveriges, första nya snabbare Supercharger V3. Totalt har Tesla installerat åtta nya laddare vid Max i Infracity, Sollentuna. De nya laddarna kan ge upp till 250 kW och har utrustats med vätskekylda laddkablar.

För att ta del av de högsta hastigheterna krävs ett rejält urladdat batteri. Hastigheten är som snabbast upp till 20 procent och kräver att batterierna är förvärmda. De nya laddarna ska klara att ladda bilen från 10 till 90 procent på ungefär en halvtimme.

Tidningens test visar att en Tesla Model 3 Long Range kan ladda från åtta procent till 90 procent på 35 minuter. Från åtta till 50 procent tog det endast 11 minuter. Du kan läsa tidningens test av de nya laddstolparna här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.