Första Nevs 9-3 rullade idag ut ur fabriken

Nu berättar Nevs stolt i sociala medier att man rullat ut den första Nevs 9-3 från produktionslinorna i fabriken i Tianjin, Kina. Nevs 9-3 är baserad på det som tidigare var Saab 9-3 efter att företag förvärvade Saab i samband med dess konkurs 2011.

9-3:a är den först elbilen från företaget, och ytterligare två generationer av elbilar kommer att tas fram. 9-3:an ska enligt tidigare uppgifter ha en räckvidd på 30 mil. I steg ett väntas 50 000 bilar produceras, och i nästa steg 220 000 bilar.

De första bilarna som rullar ut i Kina kommer att stanna i Kina, men Nevs Vd Mattias Bergman har i ett tidigare uttalande sagt att under 2018 kan vi förvänta oss att se i alla fall ett mindre antal Nevs runt om i Sverige och Europa.

Hur gick designevolutionen?

Den observante ser att den utrullade bilen fortfarande är mer lik ”originalet Saab” och de tidiga maskerade spionbilderna vi sett än den på senare tid uppvisade konceptbilen. Nedan ser du tre bilder, i ordningen:

  1. Den nu utrullade Nevs 9-3
  2. Konceptbil uppvisad i juni 2017
  3. Spionbild från maj 2017
Foto: Från Nevs Facebook
Nevs 9-3 och 9-3X i bakgrunden. Foto: Nevs
Påstådd spionbild på NEVS 9-3
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.