Första glimten på elbilen Mercedes EQC

Inför den officiella avtäckningen av den första elbilen från Mercedes den 4:e september har man valt att visa upp en lite teaserbild av bilen.

Vi ser ganska snabbt att bilen inte får den futuristiska grillen och helt upplysta grillen som konceptbilderna visat. Däremot kommer en ljusslinga att sträcka sig över grillen. Helt klart ett unikt inslag från dagens bilar.

I samband med den första glimten skriver Mercedes: ”Mercedes trycker på knappen. Den fjärde oktober kommer vi presentera vår första helt eldrivna Mercedes från vår nya serie EQ. Här är den första designdetaljen:”

Mercedes EQC  kan ske i Stockholm

Vi har tidigare kunnat berätta om att det florerar rykten kring att avtäckningen antagligen kommer ske i Stockholm den 4:e september på meConvention.

Mercedes koncept av EQC.

Mercedes EQC kommer levereras under 2019. Den kommer ha ett batteri på 70 kWh och klara 500 km på en laddning, enligt NEDC-skalan. Den eldrivna SUV:en ska kunna göra 0-100 på strax under fem sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.