Första filmen på GMC Hummer – el-pickupen med 1000 hästkrafter

I höst återupplivas den stora bilen Hummer som elbil. Under namnet GMC Hummer presenterar man en kraftfull pickup med 1000 hästkrafter. En direkt utmanare till de båda el-pickuperna Tesla Cybertruck och Rivian R1T.

Fram till idag har GMC varit mycket förtegna och i bildväg har vi bara fått se en dunkel siluett. Nu blir det ändring på det. Idag får vi för första gången se ytterligare lite mer i form av en kort film som fångat pickupen från ovan. Fortsatt hemlighetsfullt, men den avslöjar ändå några detaljer.

En bild från filmen på GMC Hummer kan du se ovan. Längre ner i det här inlägget kan du se filmen.

Det är för första gången tydligt att GMC Hummer blir en pickup med fyra dörrar, alltså troligtvis fem till sex sittplatsen. Lastbädden bak avslöjar att det faktiskt rör sig om en pickup, något som inte varit uttalat till hundra procent.

GMC Hummer kommer vara en kraftig elbil. GMC kallar den själva för ”super-elpickupen, i en klass för sig”. Den får 1 000 hästkrafter och ska klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3 sekunder. Dessutom har GMC berättat att elbilen kommer ha ett vridmoment på hela 15 591 Nm. Vad det innebär i praktiken är svårt att säga idag. Vi behöver då vet mer om bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.