Första eldrivna pickupen från Volvo-syskonet Radar Auto har rullat ut från fabriken

I somras lanserade Volvos ägare Geely det nya elbilsmärket Radar Auto. Från Radar kommer vi få se eldrivna pickuper, suvar och fyrhjulingar för den som vill leva en aktiv livsstill.

Modellen är ett svar på amerikanska pickup-tillverkaren Rivian. Den första modellen från Radar Auto är den eldrivna pickupen RD6. Nu har de första bilarna börjat rulla ut från produktionslinan.

Radar RD6 har ett lågt pris som startar runt 280 000 kronor i Kina. Som en jämförelse kostar koncernsyskonet Volvo XC40 Recharge P8 420 000 kronor i Kina.

Radar RD6 är baserad på Geelys SEA-plattform med en räckvidd på antingen 350, 440 eller 610 km (CLTC) beroende på batteripaket. Den är utrustad med en motor på 200 kW och ska klara 0 till 100 km/h på 7 sekunder. Snabbladdning är möjlig med upp till 120 kW vilket ska ge 120 km in 15 minuter.

Om Geely har några globala planer för Radar är i dagsläget inte bekräftat. Först ut är den kinesiska marknaden och de första leveranserna ska starta under årets fjärde kvartal.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.