Range Rover Velar kommer som elbil till 2025

Land Rover Range Rover PHEV. Pressbild.

Land Rover och Jaguar ingår i JLR-koncernen som i sin tur ägs av indiska Tata Motors. Under de senaste åren har koncernen allt mer börjat prata om elbilar. Nu avslöjar Land Rover att Range Rover Velar kommer som elbil. Den ska bland annat utmana kommande Porsche Macan EV.

Först ut som elbil är dock Range Rover senare i år, följt av Range Rover Sport och Velar. Arbetet med att börja konvertera produktionslinorna ska starta nästa år. Den helt eldrivna Velar kommer sedan gå i produktion lagom inför modellåret 2025.

Framåt finns sedan planer på ytterligare tre okända modeller.

JLR-koncernen har tre plattformar för elbilar under utvecklingen. Två av dem är helt framtagna för Land Rover, medan den tredje är dedikerad till Jaguar. Detaljerna om plattformarna är en väl bevarad hemlighet, men vi vet att en av plattformarna som är döpt till EMA kommer vara baserad på en 800-voltsarkitektur.

Det är antagligen denna som Range Rover Velar kommer att bygga på, och spänningen på 800 volt skulle möjliggöra mycket snabb laddning. Ett krav om man ska kunna utmana Porsche Macan EV som ska kunna snabbladda med effekter på upp till 270 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.