Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Seat har tidigare berättat att de fått en ledande roll i Volkswagen-koncernens elbilsutveckling. Märkets två första elbilar kommer bli en eldriven version av Seat Mii och ett förverkligande av konceptelbilen el-Born.

Nu förtydligar man sina mål i samband med en presskonferens i anslutningen till tillverkarens kvartalsrapport. I nära samarbete med Volkswagen kommer Seat nu för första gången utveckla en egen plattform. Det blir en mindre version av Volkswagens nya elbilsplattform MEB.

Annons

Målet med den nya plattformen är att kunna tillverka prisvärda elbilar med ett utgångspris på under 20 000 euro. Bilarna ska vara utvecklade särskilt för stadskörning, och ha en längd på omkring 4 meter. Sedan tidigare har Allt om Elbil kunnat berätta att Seat rekryterat 300 ingenjörer till att delta i projektet i Spanien.

Seat går mot rekord

Seat rapporterar samtidigt att man gör försäljningsrekord. Antalet sålda bilar under förra året är det högsta sedan märket grundades för ungefär 70 år sedan.

”2018 var det bästa året i Seats historia. För första gången har vi attraktiva produkter i de relevanta och mest lönsamma segmentet, vilket har gjort oss till ett av de snabbast växande varumärkena i Europa under de senaste tre åren”, säger Vd Luca de Meo.