Första detaljerna om eldrivna Lancia Ypsilon HF

Tidigare i år lanserade Lancia sin första elbil Lancia Ypsilon, en kompakt bilmodell med fokus på premiumsegmentet. Till den kommer nu också en mer sportig variant som kommer bära Lancias HF-emblem och den ikoniska elefanten förknippad med märkets rallyhistoria.

Den nya elbilen Lancia Ypsilon HF ska förkroppsliga märkets högpresterande anda, heter det. Lancia Ypsilon HF får en sänkt fjädring, ett breddat hjulspår och tydligare ”självsäkra, muskulösa former”. Bilen har blivit fyra centimeter bredare.

MF och den ikoniska elefanten.

Ypsilon HF får en starkare motor som nu levererar upp till 240 hästkrafter (180 kW). En ökning från den mer nedtonade standardmodellen som levererar 156 hästkrafter (115 hk). Den starkare motorn ska ta bilen från 0 til 100 km/h på 5,8 sekunder.

Stolarna dekoreras med MF.

HF-varianten av Ypsilon kommer att lanseras på marknaden först om exakt ett år, nämligen i maj 2025. I övrigt delar Lancia inte så mycket mer detaljer om prestandaversionen idag.

Lancia planerar också att lansera ytterligare två elbilar, Lancia Gamma och Delta under de kommande åren. Även dessa kommer i HF-versioner lovar Lancia.

Lancia Ypsilon, specifikationer

Längd4,08 m
Bredd1,76 m
Höjd1,44 m
Vikt1.584 kg
Motoreffekt115 kW (156 hk)
Laddtid (DC)20 till 80 procent på 24 minuter
Trunk capacity309 L
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.