Första BMW i4 redo för helt eldrivna STCC 2024

STCC visar nu upp den första färdigproducerade BMW i4 i tävlingsutförande inför tävlingssäsongen 2024. Sedan tidigare har vi kunnat se tävlingsbilar i form av Tesla Model 3 och Cupra Born.

– Vi visade er Tesla Model 3 och CUPRA Born tidigare i år och nu är vi mycket stolta över att kunna visa upp BMW i4 som ytterligare en pusselbit inför STCC 2024, säger Micke Bern, vd för STCC.

De nya STCC-bilarna är de kraftfullaste i mästerskapets historia. De är bakhjulsdrivna med en elmotor som levererar 410 kW (550 hk), en toppfart på 300 km/h och klarar 0 till 100 km/h på under tre sekunder.

Den kommande säsongen är första gången som STCC tävlar med eldrivna bilar. Det första loppet kommer hållas i Göteborg i form av stadslopp den 8 till 9 juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.