Första bilderna: Volkswagen ID. Buzz med sju sittplatser

Volkswagen ID. Buzz ska komma både med fyrhjulsdrift och som en förlängd version med sju sittplatser. Antagligen någon gång under nästa år och möjligtvis i samband med en lansering i USA.

Nu har har de första bilderna på den sjusitsiga och längre ID. Buzz dykt upp. Det via en presentation som Volkswagen Commercial Vehicles tagit fram riktad till investerare.

Den första bilden visar den längre ID. Buzz ovanifrån. Här kan vi tydligt se de tre stolsraderna. Rad två får tre sittplatser precis som idag och den tredje raden får två sittplatser.

Den andra bilden illustrerar tydligt den förlängda karossen med en längre hjulbas. Samma bild bekräftar också fyrhjulsdriften.

De två bilderna avslöjar också att denna varianten möjligtvis kan komma med ett glastak som sträcker sig över de två främre stolsraderna. Det går nämligen vagt att skymta listen till ett sådant.

Är det ett glastak vi ser?

En tredje bild i presentationen med texten: ”ID. Buzz – Detta är bara början. Mer ska komma…” ackompanjeras av en bild på en ratt med logotypen GTX. Alltså emblemet för ID-seriens mer kraftfulla och sportigare fyrhjulsdrivna versioner.

Vi får dock inget om de tekniska detaljerna som batteristorlek och motorkapacitet. ID. Buzz har idag har ett batteri på 77 kWh och en motor på 150 kW (201 hk) som driver bakhjulen.

Andra ID-modeller med fyrhjulsdrift är idag utrustade med en dubbla uppsättning motorer som har en total effekt på 220 kW (295 hk). Vi vet sedan tidigare också att MEB-plattformen har stöd för batterier med en batterikapacitet på upp till 111 kWh.

En kvalificerad gissningen är att det är detta vi kommer att få se i en förlängd 7-sitsig ID. Buzz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.