Första bilderna på Volkswagen ID.7 Tourer – äntligen en eldriven kombi

Volkswagen släpper nu de första bilderna på Volkswagen ID.7 som kombi. Namnet blir Volkswagen ID.7 Tourer och lanseringen i Europa är planerad till 2024. De nya bilderna ska ge oss en första glimt av den eldrivna kombin. Under de kommande månaderna kommer Volkswagen att visa upp den slutliga designen.

Sedanmodellen Volkswagen ID.7 har ett speciellt fokus på lång räckvidd genom ny teknik och en god aerodynamik. ID.7 Tourer kommer inte att vara ett undantag. Tourer-modellen kommer få ett Cd-värde på 0,24, jämfört med 0,23 hos sedanen.

Bagagetutrymmet lastar 545 liter upp till baksätets topp. Om baksätet fälls uppgår bagagevolymen till 1714 liter med en lastlängd på nästan två meter.

Vi får inga uppgifter om drivlinan idag på ID.7 Tourer men kan blint räkna med specifikationer som är snarlika de vi hittar i Volkswagen ID.7. Det lär innebär en motor på 210 kW (286 hk) i ett bakhjulsdrivet utförande och ett batteri på 77 kWh vilket i det slankare sedanutförandet ger en räckvidd på 616 kilometer. Priserna för ID.7 startar i Sverige på 664 900 kronor.

Volkswagen Sverige hoppas att ID.7 ska bli en ny svensk tjänstebilsfavorit. I ett kombiutförande kan den antagligen bli ännu mer attraktiv. Liksom ID.7 ska ID.7 Tourer tillverkas vid Volkswagen-fabriken i tyska Emden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.