Första bilderna på Volkswagen ID.7 GTX – fyrhjulsdrift och mer sportighet

Volkswagen ID.7 lanserades som en bakhjulsdriven energieffektiv elbil för tre veckor sedan. På gång är också en fyrhjulsdriven GTX-version med mer prestanda. Nu visar Volkswagen upp de första teaserbilderna.

Världenspremiären kommer att ske på bilmässan IAA Mobility i München i september. GTX-modellen kommer utöver mer prestanda också få flera sportiga detaljer.

Allt visas inte på teaserbilderna men sportigheten inkluderar en exteriördesign som förstärks av blanksvarta element. Standard blir bland annat ett svartlackat tak och mörktonade rutor.

I interiören kommer Volkswagen framhäva detaljer med röda GTX-kontrastsömmar på sätena, instrumentpanelen och dörrarna.

Volkswagen GTX-modeller har också en egen kördynamikhanterare för fyrhjulsdriften. Beroende på vald körprofil reglerar det inte bara drivlinan utan även alla broms-, styr- och chassiregleringssystem.

Några uppgifter om prestanda eller andra tekniska specifikationer finns inte idag. Den bakhjulsdrivna ID.7 får bland annat en motor på 210 kW (286 hk) och ska preliminärt klara 0 till 100 km/h på 7 sekunder med en toppfart på 180 km/h. Den varianten kommer erbjuda en räckvidd på upp till 700 kilometer.

https://www.youtube.com/watch?v=E9BIAD62wp4
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.