Första bilderna på nya Tesla Supercharger V4 – anpassad för alla elbilar

I början på mars avslöjade Tesla att man har en ny generation av snabbladdare på gång. De nya stationerna som går under namnet Supercharger V4 kommer bland annat få längre laddningskablar. Något som kommer göra det enklare för andra elbilar än Tesla att ladda vid stationerna.

Kort efter det tillkännagivandet uppmärksammades det att Tesla startat byggnationen av en första ny V4-anläggning i Harderwijk, Nederländerna. Då var det svårt att se de nya stationerna som var dolda under skynken.

Idag har Tesla plockat av skynkena, och för första gången kan vi tydligt se de nya laddarna. De nya laddarna går i vitt och svart, istället för vitt och rött och mäter ungefär två meter i höjden.

Foto: fritsvanens

Därmed ser vi också tydligt att dessa laddarna får betydligt längre kablar än dagens V3-stationer. Inte helt oväntat följer laddarna den europeiska CCS-standarden för snabbladdningen, vilket Tesla också gjort under ett par års tid i Europa.

Stationen i Harderwijk består av 16 stycken snabbladdare. Twitter-användaren Fritsvanens som följt bygget under de senaste veckorna berättar att Tesla-representanter sagt att stationen ska öppna i slutet av mars.

Vilken effekt de nya V4-laddarna kommer erbjuda är inte känt. Idag kan Tesla Supercharger V3 levererar upp till 250 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.