Första bilderna på Lamborghini Lanzador inför premiären idag

Idag är det premiär för Lamborghinis första elbil och redan nu har de första bilderna inför premiären sett dagens ljus. Den tar form av en coupé-suv med kraftiga skarpa linjer. Namnet blir Lamborghini Lanzador.

Bilderna visar en fyrsitsig elbil med två dörrar och crossover-detaljer i form av en upphöjd markfrigången och kolfiberskärmar runt hjulhusen. Vad Lamborghini Lanzador kommer att erbjuda för prestanda återstår att se. Det lär vi få reda på i samband med premiären senare idag.

Kupén känns som en Lamborghini med en modern digital instrumentering framför ratten. På passagerarsidan ser vi också en extra skärm. Förarens viktiga reglage hittar vi på ratten och som en panel på mittkonsolen.

Instrumentbrädan löper ut som en snabb pil in i kupén och ansluter stilrent armstödet mellan de två framstolarna. I golvet under den öppna mittkonsolen finns en stor rymlig förvaringslåda.

Lamborghini Lanzador får också ett rejält lastutrymme med en stor praktiskt öppning. Inte illa för en sportbil, men det var också löftet inför premiären. Det här skulle bli en praktisk Lamborghini som kan fungera i vardagen.

Även fram hittar vi ett praktiskt förvaringsutrymme i form av en frunk, med tillhörande väskkollektion från Lamborghini.

Övriga tekniska detaljer får vi alltså vänta på till senare idag. Produktionsstarten är i alla fall sedan tidigare bekräftad till 2028.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.