Första bilderna på nya elbilen Kia EV6 är här

Den 30 mars är det premiär för Kias nya elbil Kia EV6. Elbilen som bygger på samma plattform som Hyundai IONIQ 5 kommer antagligen få snarlik prestanda. Förväntningen är en elbil med ett batteri på 72 kWh, supersnabb laddning och en räckvidd på omkring 480 kilometer.

De exakta specifikationerna lär vi få veta under premiären senare i mars. Hur den nya elbilen kommer se ut får vi dock veta redan nu. Kia har delat de första officiella bilderna på elbilen.

De nya bilderna visar både exteriör och interiör. Kia har inte alls tagit samma våghalsiga språng som syskonmärket Hyundai. Exteriören är lite mer strömlinjeformad än dagens modeller, och interiören är ett lyft från Kia e-Niro.

– Den första dedikerade elbilen från Kia har en progressiv design med användaren i fokus och elektrifierad kraft. Vi är övertygade om att EV6 blir en åtråvärd och relevant modell för den nya elbilsmarknaden, säger Karim Habib, designchef vid Kia Global Design Center

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.