Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Första bilderna på nya elbilen Ioniq 5 från Hyundai är här

Det närmar sig premiär av Hyundais nya elbilsmärke Ioniq. Den första modellen är nya elbilen Ioniq 5 som är inspirerad av märkets första bil Hyundai Pony. Nu visar Hyundai upp de första bilderna på den nya elbilen.

Modellen nyttjar en ny distinkt och experimentell design som ska ge en unik upplevelse som endast går att finna i dedikerade elbilar, skriver Hyundai. Det nya formspråket ska signalera en förändring i märkets designarbete.

– IONIQ 5 ger en helt ny kundupplevelse genom innovativ elbildesign som skickar känslor mot ikonen som etablerade Hyundais designidentitet till att börja med, säger SangYup Lee, Hyundais högsta designchef.

Bilen är utsmyckad med pixellampor som ska skallra om den digitala tekniken inuti bilen. Bilens motorhuv består också av en så kallad kammusslingskåpa. Huven sträcker sig över hela bilens bredd hela vägen ner till ovansidan hjulhusen vilket tar bort närvaron av sidopaneler.

Ioniq 5 får aerodynamiska fälgar inspirerade av pixeldesignen vi ser i bilens lampor. Fälgarna går att få i upp till 20 tum. Det är de största fälgarna som någonsin levererats på en elbil från Hyundai.

Vi får inte se några bilder på bilens interiör. Hyundai berättar dock att den skapats med miljövänliga och hållbara material, i linje med märkets miljöåtagande. I februari drar Hyundai av hela skynket och visar upp bilen för omvärlden.

Mobilt vägguttag

Det ska vara möjligt att koppla in och driva elektriska apparater med vanliga stickpropp. Ioniq 5 får också vanliga 220-uttag och så kallat Vechicle-to-Load. Bilen får både ett externt och ett interiört uttag, något som nedan teaservideo skvallrar om.

Modellen ska också erbjuda snabbladdning av högsta klass, skriver Hyundai. Det ska vara möjligt att fylla på med 100 kilometer på endast fem minuter.

Tidigare har Hyundai råkat avslöja de tekniska detaljerna kring bilen. Dessa skvallrar om en fyrhjulsdriven elbil med en motoreffekt på 230 kW. Räckvidden ska vara upp till 450 kilometer och den ska klara 0-100km/h på 5,2 sekunder.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons