Första interiörbilderna på nya elbilen Volkswagen ID.4 är här

Under september ska Volkswagen visa upp den nya elsuven Volkswagen ID.4. Redan nu ger de oss de första bilderna på interiören. Interiören går under mottot: ”frihet på utsidan, ledigt utrymme på insidan”.

Utrymmen i kupén är just det Volkswagen fokuserar på. Den kompakta elektriska drivlinan möjliggör en större kupé utan att behöva öka storleken på bilen i sig.

Volkswagen skriver att de aktivt arbetat med att framhäva känslan av rymd. Bland annat har instrumentpanelen en svävande känsla eftersom den inte är länkad till mittkonsolen. Som tillval finns också ett stort panoramatak som ska ge fri sikt över himlen. När mörkret faller lyser kupéns bakgrundsbelysning, i 30 valbara färger, upp interiören.

Klaus Zyciora, chefsdesigner på Volkswagen, betonar att hela kupén och bildskärmskonceptet har utformats logiskt och med en direkt karaktär, vilket bidrar till att ”ID.4:s intuitiva användbarhet ger en ny elektrisk lätthet till crossover-SUV-kategorin.”

Interiören fångar upp Volkswagen nya formspråk som vi vid det här laget känner igen från Volkswagen ID.3. Vår reflektion är att de är lika, även om ID.4 känns en aning mognare vilket passar väl för en större elbil som ID.4.

Premiären av Volkswagen ID.4 ska ske innan septembers slut. De första leveranserna av Volkswagen ID.4 kommer att ske innan årets slut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.