Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Första interiörbilderna på nya elbilen Volkswagen ID.4 är här

Under september ska Volkswagen visa upp den nya elsuven Volkswagen ID.4. Redan nu ger de oss de första bilderna på interiören. Interiören går under mottot: ”frihet på utsidan, ledigt utrymme på insidan”.

Utrymmen i kupén är just det Volkswagen fokuserar på. Den kompakta elektriska drivlinan möjliggör en större kupé utan att behöva öka storleken på bilen i sig.

Volkswagen skriver att de aktivt arbetat med att framhäva känslan av rymd. Bland annat har instrumentpanelen en svävande känsla eftersom den inte är länkad till mittkonsolen. Som tillval finns också ett stort panoramatak som ska ge fri sikt över himlen. När mörkret faller lyser kupéns bakgrundsbelysning, i 30 valbara färger, upp interiören.

Klaus Zyciora, chefsdesigner på Volkswagen, betonar att hela kupén och bildskärmskonceptet har utformats logiskt och med en direkt karaktär, vilket bidrar till att ”ID.4:s intuitiva användbarhet ger en ny elektrisk lätthet till crossover-SUV-kategorin.”

Interiören fångar upp Volkswagen nya formspråk som vi vid det här laget känner igen från Volkswagen ID.3. Vår reflektion är att de är lika, även om ID.4 känns en aning mognare vilket passar väl för en större elbil som ID.4.

Premiären av Volkswagen ID.4 ska ske innan septembers slut. De första leveranserna av Volkswagen ID.4 kommer att ske innan årets slut.



Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Idag lanserar Volkswagen sin efterlängtade elsuv Volkswagen ID.4. Premiären sker genom ett livesänt evenemang som startar klockan 17.00 idag. Livesändningen ser du i videospelaren...

Elbil

Under nattens Tesla-evenemang Battery Day presenterade Tesla två nya elbilar. Först ut är den redan kända prestandaversion av Tesla Model S döpt till Model...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons