Första bilderna på Honda e i slutgiltig produktionsform

Pressbild: Honda e.

Honda offentliggör i ett pressmeddelande de första officiella bilderna på den nya elbilen Honda e. Debuten sker på bilmässan i Frankfurt om drygt en vecka, men redan nu visar man upp nya bilder som visar den slutgiltliga massproduktionsformen för Honda e.

”Honda e har utvecklats med fokus på enkelhet i design och användbarhet. Elbilen lever upp till de behov som är förknippade med en modern och urban livsstil tack vare sömlöst integrerade anslutna teknologier och utomordentlig kördynamik”, skriver Honda i pressmeddelandet.

Elbilen har ett mjukt formspråk. Dörrhandtag är utfällbara, som ger bilen en distinkt och mjuk kontur i infällt läge. De rena linjerna förstärks av de kompakta sidokamerorna som ersätter de traditionella sidospeglarna. Kamerorna levererar bilder i realtid till två sextumsskärmar inne i bilen.

Pressbild: Honda e.

– Kameratekniken ger en betydande fördelar för både stil, aerodynamik och förfining, fortsätter Honda.

På insidan ser vi en serie skärmar som sträcker sig över hela instrumentbrädan med bilens uppkopplade infotainment-system. Honda beskriver interiören som ”ett avslappnat och modernt passagerarutrymme med taktila, moderna material”.

Infotainmentsystemet i Honda e.

Tekniska prestandan för Honda e

Elbilen Honda e är utrustad med en elmotor som finns med två uteffekter på 100 kW (136ps) respektive 113 kW (154ps) och ett vridmoment på 315 Nm. Batteriet på 35,5 kWh beskriver Honda som ett av de mest kompakta i klassen. Drivningen sker genom bakhjulsdrift.

Den kompakta elbilen är relativt pigg, och ska klara 0-100km/h på 8 sekunder. Räckvidden uppges till upp till 220 km. När det är dags att ladda elbilen, är det möjligt att snabbladda Honda e upp till 80% på 30 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.