Första bilderna på eldrivna pickupen Ram 1500 REV

Nu har amerikanska pickup-tillverkaren Ram delat med sig av de första bilderna som visar den produktionsklara eldrivna pickupen Ram 1500 REV. Tillverkningen av el-pickupen ska starta nästa år.

Bilderna visar en pickup som till stor del påminner om Rams befintliga sortiment av pickuper. Grillen är bortplockad och designen är bara minimalt moderniserad med nya ljussignaturer.

Under karossen gömmer sig däremot den elektriska drivlinan som kommer från Stellantis-koncernen. Ram delar däremot inte med sig av några detaljer om prestanda eller kapacitet. Däremot lovar man att den ska vara långt bättre än konkurrenterna.

– Vi är på en spännande elektrifieringsresa som kommer att ta Ram förbi konkurrenterna inom de områden som kunderna bryr sig mest om: räckvidd, nyttolast, dragkapacitet och laddningstid, säger Mike Koval Jr, VD för Ram.

Den enda interiörbilden visar pickupens mittskärm. Bilderna avslöjar också en mindre smalare skärm på passagerarsidan.

Ett givet inslag i en modern elbil är så klart en rymlig frunk. Precis som el-pickupen Ford F-150 Lightning får Ram 1500 REV också en frunk med en stor öppning som ger bra tillgång till utrymmet.

Idag har Ram öppnat förbeställningen för amerikanska köpare. I samband med premiären av de första bilderna har Ram också släppt en reklamfilm:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.