Första bilderna på elbilen Opel Mokka – bilen kommer 2021

De första bilderna på nya elbilen Opel Mokka är här. Det är Opel som delar med sig av bilderna från en provkörning med elbilen, fortfarande i kamoflauge. Elbilen är varumärkets första elbil sedan övergången till franska PSA-koncernen.

Det påstås att Opel Mokka kommer bygga på samma drivlina som Peugeot e-2008. Den uppgiften återstår dock att få bekräftad. Om påståendet är sant kommer den drivas av en elmotor som producerar 136 hästkrafter. Den klarar 0-100km/h på 9 sekunder och får en topphastighet på 150 km/h.

Batteriet på 50 kWh ska räcka till 310 km körning på en laddning. Snabbladdning ska vara möjlig i upp till 100 kW. Det vi däremot fått bekräftat är att Opel Mokka ska levereras med start i början på 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.