Här är nya elbilen Kia EV9 – kolla in de första bilderna

Kia visar nu upp den kommande elbilen Kia EV9 för första gången – om än kamouflerad. Det är en storsuv som ska erbjuda gott om plats för hela familjen. Just nu genomgår suven omfattande tester vid Kias utvecklingscenter i Namyang inför premiären 2023.

EV9 bygger på samma plattform (E-GMP) som sitter i Kia EV6. Av den senaste uppdateringen från Kia framgår det att EV9 kommer med fyrhjulsdrift. Men i övrigt har man inte gett några specifika prestandasiffror för den färdiga bilen.

Utvecklingen har tagit 44 månader. Målet har varit att sätta nya standarder för design, prestanda, räckvidd, köregenskaper, teknologi och komfort.

– Alla aspekt av EV9 pushas för närvarande till gränserna vid Kias globala utvecklingscenter i Namyang i Korea, skriver Kia i ett pressmeddelande.

Världspremiären för Kia EV9 kommer äga rum under det första kvartalet i 2023.

Konceptet Kia EV9

I konceptstadiet är räckvidden upp till 530 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 20 till 30 minuter. Konceptet mäter 4,94 meter på längden, är 2,05 meter bred och 1,79 meter hög. Hjulbasen på 3,1 meter ger en rymlig interiör med plats för sju personer fördelade över tre stolsrader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.