Första bilderna på elbilen DeLorean Alpha 5 – ikonen vill tillbaka

DeLorean är tillbaka och denna gången med en elbil. Bilen har fått modellnamnet Alpha 5 och givetvis har den måsvingedörrar precis som föregångaren och ikonen DMC-12. Idag delar DeLorean med sig av några första uppgifter och bilder.

DMC-12 var aldrig tänkt att vara en statisk tolkning av varumärket, tanken var att det alltid skulle utvecklas, skriver DeLorean i samband med premiären. Alpha 5 är resultatet av en omarbetad ikon som egentligen alltid varit under utveckling.

– Vi har fått möjligheten att forma ett varumärke som har betytt så mycket för så många människor från världens alla hörn, i fyra decennier. DeLorean har berört så många liv och skapat så många minnen… vi ser nu ett nytt kapitel av denna fantastiska berättelse, säger Neilo Harris från DeLorean.

DeLorean Alpha 5 kommer vara utrustad med ett batteri som är ”större än” 100 kWh och ska erbjuda en räckvidd på över 480 kilometer.

Toppfarten är 250 km/h och sprinten 0–96 km/h (0–60 mph) kommer den klara på på 2,99 sekunder. Från noll till 140 km/h ska den ta dig på 4,35 sekunder.

DeLorean Alpha 5 mäter 4 995 mm på längden och 204 mm i bredd. Hjulbasen är på 2 300 mm. Höjden är 1 370 mm. Alpha 5 blir oerhört aerodynamisk och matchar Tesla Model 3s luftmotståndskoefficient på 0,23 Cd.

Den har plats för fyra personer med individuella säten. Vilka lastmöjligheter som gömmer sig i bagaget eller huven fram får vi inte reda på idag.

Inuti Alpha 5 ser vi en avskalad interiören. Här har man valt bort knappar och reglage och det mesta som föraren behöver finns på de två skärmarna. DeLorean delar dock inte med sig av några ytterligare djupgående detaljer.

Nya DeLoreon Alpha 5 kommer inte med en kaross i borstad rostfritt stål som originalet DMC-12. Utöver en silverkulör som liknar originalfinishen på DMC-12 får vi också se DeLorean i en röd lack.

Premiär i augusti

Idag får vi inga uppgifter om när tillverkningen kommer att starta. Nästa tillfälle när DeLoreon lovar ny information om bilen är i augusti. Då ska man nämligen visa upp en prototyp på en veteranbilsmässa i Kalifornien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.