Första bilderna: Hyundai Inster är en kompakt elbil i A-segmentet

Hyundai har idag vista upp de första bilderna på sin nästa elbil. Det handlar om en liten elbil som placerar sig i A-segmentet. En sorts naturlig vidareutveckling av den Korea-exklusiva Hyundai Casper.

Det nya namnet blir Hyundai Inster som ska vara en ordlek med ordern ”intim” och innovation”. Löftet är att Inster ska sätta nya standarder när det kommer till räckvidd, teknologi och säkerhetsfunktioner för elbilar i den här klassen.

Hyundai Inster kommer ha premiär i samband med Busan International Mobility Show som slår upp dörrarna den 27 juni. Man berättar redan idag att Inster ska få en räckvidd på 355 kilometer (WLTP).

Bilen får en robust ”men ändå kompakt” SUV-design. Tydliga ikoniska varselljus i pixelgrafik ska göra modellen igenkänningsbar från långt håll. Som en kuriosa bekräftar Hyundai släktskapet ytterligare med Hyundai Casper – det genom att Inster faktiskt kommer att heta Casper Electric i Sydkorea.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.