Första bilderna: Detta är nya elbilen Lexus RZ som har premiär i vår

I slutet på förra året fick vi en första försmak på Lexus nästa elbil. Det i form av skissbilder på en suv med namnet Lexus RZ. Nu visar Lexus nya bilder på den kommande elbilen.

– Vi kommer att påskynda utvecklingen av elbilar. Det startar med den exklusiva elbilen RZ som kommer ha premiär under våren. Vi kommer att fortsätta släppa en serie nya modeller som ska passa livsstilen hos en mängd olika kunder, berättar Lexus-chefen Koji Sato.

Det var i samband med presentationen av 2021-års resultatrapport som Lexus delade de tre bilderna på den nya bilen. Denna gången är det tydligt att bilderna visar en betydligt mer produktionsklar Lexus RZ.

Några fler detaljer om modellen har Lexus inte delat med sig av. Vi vet däremot att den delar plattform med Toyota BZ4X som har leveransstart i mitten av 2022. Toyotas motsvarighet kommer i både en fram- och fyrhjulsdriven version. Räckvidden är upp till 450 kilometer.

Lexus RZ passar också in som en av fyra Lexus-modeller som Toyota visade upp innan jul. Då visade Toyota upp 15 framtida modeller varav fyra kom från Lexus. De andra Lexus-bilarna som Toyota visade är en sportbil, en sedan och en större SUV. Dessa finns att se i en artikel här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.