Volvo visade upp ny okänd elbil på bild – var inte så okänd egentligen…

Volvo berättade idag via ett pressutskick om ett nytt mjukvarutestcenter som öppnar i Göteborg. Men i pressutskicket gömde sig också en doldis. På en bild från det nya centret står en maskerad bil på en saxlyft.

Bilen på bilden skapade fler frågor än svar och bjöd in till spekulation. Så spekulerade var vad som gjordes. Perspektivet fick bilen att se förhållandevis mellanstor ut. Var det kanske en EX60?

En slagning på bilens registreringsnummer gav några vilseledande ledtrådar. Fordonet registrerades för trafik i februari i år. Längden är 4950 mm. Det är 242 mm längre än en dagens XC60. Men kortare än nya EX90.

Men tyvärr vara inte spänningen kortvarig. Trots att längden var fel, så visade det sig ändå att det var den 5036 mm långa EX90. Det är bara de att Volvo inte angivit rätt längd på testfordonet vid registrering.

I övrigt bekräftar slagningen att fordonet är en helt eldriven Volvo av kombityp med en vikt på 2,3 ton och en motor på 200 kW (272 hk). De två betraktande herrarna på pressbilden ser i alla fall nöjda ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.