Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Ellastbil

Första bilden på Teslas eldrivna lastbil

Tesla Semi - officiell konceptbild från Tesla.

Tesla kommer avtäcka en eldriven lastbil i september, det har Vd Elon Musk redan berättat, och lovar något utöver det vanliga. Utmaningarna med att skapa en eldriven lastbil är många. Vi vet att det kräver mycket energi att dra en tung last samtidigt som en lastbil och dess släp inte heller alltid är så aerodynamiskt.

Elon har lovat något utöver det vanliga, och Tesla har nu släppt den första bilden på hur en lastbil kan se ut. Det vi ganska snabbt får bekräftat är att det rör sig om en stor lastbil för tunga transporter. Således kan vi dra slutsatsen att lastbilen kommer ha en enorm kraft och kommer kunna köra längre sträckor på en laddning.

Vi noterar också ganska snabbt att lastbilen inte har några sidobackspeglar, vilket troligtvis tyder på någon sorts kamerateknik för att ge föraren koll på vad som händer bakom. Avsaknaden av backspeglarna är troligtvis ett av många sätt att minska på luftmotståndet.

Självkörande och förarlös?

Tesla har hunnit långt med självkörande teknik och har bevisat att det fungerar bra på sina bilar. Troligtvis kommer tekniken också kunna byggas in i lastbilarna då det skulle vara oerhört praktiskt för längre transporter.

Nervösa konkurrenter

Experter har varnat konkurrenterna att inte ta Teslas satsning på allvar. Tesla har bevisat många gånger om att de kan och redan har löst många av de praktiska hinder som skulle kunna tala emot eldrivna lastbilar – om än för mindre fordon i form av sina bilar.

Många andra tillverkare tittar på elektriskt drivna fordon, men främst mindre lastbilar – för stadslogistik. Och de experiment vi sett med större bilar tyder inte på någon större revolution än utbyte att motor. Där har Tesla återigen tagit förstaplatsen med större

Mer i september

Detaljerna är få, men vi får mer information i september. Troligtvis får vi då också se innovativa lösningar både på lastbilen, men också laddinfrastruktur och en klarare bild hur Tesla kan revolutionera transportsektorn.

Annons.


Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta...

Eldrift

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons