Första bilden på helt eldrivna Chevrolet Blazer – nu ställer ’Chevy’ om till elbilar

Amerikanska biltilverkaren Chevrolet har en hel del elbilar på gång. Tillverkaren som ingår i GM-koncernen planerar att skifta om rejält till eldrift med flera nya modeller under det kommande året.

Nu visar Chevrolet för första gången upp en bild på Chevrolet Blazer i ett helt eldrivet utföranden. Modellen placerar sig i ett segment av suvar och ska introduceras under våren 2023 i USA.

Den helt eldrivna Blazern kommer också få bära Chevrolets prestandaemblem SS. Den kommer mixa ”banbrytande styling, prestanda och teknologi” avslöjar tillverkaren.

Redan den 18 juli kommer vi få mer detaljer om Chevrolet Blazer. Då är det nämligen dags för avtäckning. Bland andra elbilar på gång har Chevrolet den mindre suven Equinox som ska utmana Volkswagen ID.4 och eldrivna pickupen Chevrolet Silverado EV. Dessutom pressade man priserna på den redan befintliga elbilsmodellen Chevrolet Bolt, den är nu den lägst prissatta elbilen i USA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.