Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Volvos prestandavarumärke Polestar har släppt den första bilden på deras helt renodlade elbil som ska lanseras i år. Bilen har fått namnet Polestar 2.

”Nytt år, nya oss. Beroendet av förbränningsmotorn måste kommer till sitt slut. Vägen framåt är elektrisk. Det här året går vi all in med lanseringen av den eldrivna Polestar 2”, skriver Polestar.

Annons

Lansering i tre faser

I samband med distributionen av ovan bild på Polestar 2 visade man också tre symboler som kryptisk visas tre faser i lanseringen, vad de betyder låter vi dock dig tolka – för vi vet inte.

Vad vet vi om Polestar 2?

Polestar 2 kommer vara en fyradörrars sportig halvkombi med plats för fem personer. Storleksmässigt ska den vara en direkt utmanare till Tesla Model 3, Audi A4 eller BMW 3-serien, enligt ett tidigare uttalandet från Polestar.

I samband med ovan uttalandet sa man också att Polestar 2 kommer ha en räckvidd på 48 mil, men det finns inget som utesluter att bilen utvecklas och kommer erbjudas med andra batterialternativ. Efter Polestar 2 kommer Polestar 3 som kommer bli en större helelektrisk SUV.