Första bilden på elbilen från Polestar

Bild från Polestar på Twitter.

Volvos prestandavarumärke Polestar har släppt den första bilden på deras helt renodlade elbil som ska lanseras i år. Bilen har fått namnet Polestar 2.

”Nytt år, nya oss. Beroendet av förbränningsmotorn måste kommer till sitt slut. Vägen framåt är elektrisk. Det här året går vi all in med lanseringen av den eldrivna Polestar 2”, skriver Polestar.

Lansering i tre faser

I samband med distributionen av ovan bild på Polestar 2 visade man också tre symboler som kryptisk visas tre faser i lanseringen, vad de betyder låter vi dock dig tolka – för vi vet inte.

Vad vet vi om Polestar 2?

Polestar 2 kommer vara en fyradörrars sportig halvkombi med plats för fem personer. Storleksmässigt ska den vara en direkt utmanare till Tesla Model 3, Audi A4 eller BMW 3-serien, enligt ett tidigare uttalandet från Polestar.

I samband med ovan uttalandet sa man också att Polestar 2 kommer ha en räckvidd på 48 mil, men det finns inget som utesluter att bilen utvecklas och kommer erbjudas med andra batterialternativ. Efter Polestar 2 kommer Polestar 3 som kommer bli en större helelektrisk SUV.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.