Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Första bilden: Det här är Polestar 3 – elbilen byggd från grunden

Polestar har släppt en första teaserbild på Polestar 3. Från konturerna på bilen under skynket ser vi att det rör sig om en SUV. Polestar beskriver Polestar 3 som en en aerodynamisk prestanda-SUV.

Bilen ska Polestar bygga vid Volvo Cars anläggning i South Carolina, USA. Beslutet att förlägga tillverkning i USA ska understryka företagets satsning på den amerikanska marknaden.

Polestar 3 kommer att bli den första modellen av en helt ny generation elbilar från Volvo-gruppen som är designad som elbil helt från grunden. Den globala tillverkningen av Polestar 3 ska starta under 2022.

– Med produktion i USA minskar både leveranstider och den miljöpåverkan som kommer av att bilar nu inte behöver transporteras mellan kontinenter. Den lokala produktionen kommer dessutom ha en positiv inverkan på priset på Polestar 3, säger Dennis Nobelius, Chief Operating Officer på Polestar.

Detaljerna är ännu få kring bilen. Polestar berättar dock att den, precis som Polestar 2, ska vara utrustad med infotainment-systemet Android Automotive OS. Dessutom kommer Polestar 3 få nya avancerade och säkerhetsfokuserade autonoma körfunktioner.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons