Först i världen med snabbladdare från Tesla-teknik

Brittiska energibolaget EG Group driver laddningsoperatören Evpoint som förra året berättade att de skulle köpa in hårdvara från Tesla till sin utbyggnad av snabbladdare. Nu står den första stationen med Tesla-tekniken klar.

Stationen som ligger i Uttoxeter mellan Birmingham, Manchester och Sheffield består av 10 snabbladdare av samma modell som Tesla använder vid sina egna nya Supercharger-stationer. Endast en logotyp skiljer statationerna åt, och att de då inte heller är anslutna till Supercharger-nätverket.

– Genom att välja Tesla Supercharger-hårdvara säkerställer vi att våra kunder har tillgång till den mest avancerade laddningsteknologin som finns, skriver EG Group.

– Vi är stolta över öppnandet av vår första station. Detta representerar ett betydande steg framåt i EG Groups satsning på hållbar energi och våra ansträngningar till att förbättra laddningsinfrastrukturen för elbilar, lyder fortsättningen på pressmeddelandet.

Fler nätverk väljer Tesla

Det var förra året som Tesla öppnade upp för andra att köpa in biltillverkarens egenutvecklade hårdvara för snabbladdning. Bland andra kunder finns också energibolaget BP Pulse som skrivit en köporder motsvarande en miljard kronor på utrustning från Tesla.

– Den snabba installationen av pålitlig, lättanvänd laddningsinfrastruktur för elbilar är det rätta steget mot en hållbar framtid och ett viktigt fokusområde för oss på Tesla. Av denna anledning är vi glada över att göra vår snabbladdande hårdvara tillgänglig för EG Group och andra ledare på området, kommenterar Rebecca Tinucci, som är ansvarig för laddinfrastruktur hos Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.