Forskaren: Att köra elbil ger lycka

Polestar 2 i färgen Magnesium. Pressbild: Polestar.

Micael Dahlen är forskare i välmående, välfärd och lycka vid Handelshögskolan i Stockholm. Kort sagt forskar han kring vad som gör människor lyckliga. Som en del av sin forskning har han betraktat och frågat en mängd trafikanter om deras humör och beteenden i trafiken.

En observation han gjort är att elbilister sticker ut. De är helt enkelt lite lyckligare i trafiken än andra trafikanter.

– Man blir lycklig av att köra elbil. Dels för att man känner att man gör någonting förhoppnings gott för miljön, samhället och framtiden. Dels för att det sker förlängda effekter av att man mår lite bättre, känner att man gör något gott och då beter man sig lite bättre, säger forskaren till SR.

Om man inte har råd med elbil, blir man inte olycklig då?

– Nej, det hoppas jag inte. Kanske ser man fram emot nya möjligheter framöver. Det är också ett lyckotips, att se fram emot vad man kan och vill göra härnäst, avslutar Micael Dahlen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.