Försäljningsrekord för Volvo Cars – står väl rustade med Volvo EX30 och EX90

Volvo Cars satte ett nytt globalt försäljningsrekord då biltillverkaren redovisar en helårsförsäljning på 708 716 bilar under 2023, en ökning med 15 procent jämfört med helåret 2022. Volvo ser den rekordhöga försäljningen som en demonstration av styrkan som märkets elektrifierade produktportfölj erbjuder i kombination med ett mer stabilt leverantörsled.

Förra året sålde Volvo 113 419 elbilar, vilket är en ökning med 70 procent jämfört med året innan. Försäljningen av helt eldrivna bilar stod för 16 procent av alla Volvobilar som såldes globalt under 2023.

I Sverige registrerade Volvo totalt 41 308 Volvobilar. Av dessa var 12 731 elbilar, motsvarande en andel på 30 procent.

 – Vår urstarka orderbok visar på märkets attraktionskraft och har hjälpt oss under året. Att vi, även om nya EX30 inte börjat levereras än, försvarar vår position som marknadsledare och ökar vår andel under årets sista månader är ett styrkebesked, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Volvo Car Sverige ser också ljust på framtiden. Genom två nya modeller förväntar man sig växa ytterligare både hemma i Sverige och globalt.

– 2024 är året vi har alla möjligheter att stärka vår position ytterligare. Med nya EX30 och EX90 utökar vi vårt helelektriska erbjudande med två produkter i världsklass och fler spännande modeller är på gång. Sverige är Volvos hemland. Genom vårt stabila resultat fortsätter vi att vara en nyckel till bolagets globala framgångar, säger Jessica Span, vd på Volvo Car Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.