Försäljningen av elbilar från VW-koncernen ökar igen

Volkswagen-koncernen har nu redovisat sina leveranssiffror för det första kvartalet 2024. Totalt sett ökade koncernen sina leveranser med tre procent (2 104 300 fordon), medan elbilarna såg en liten nedgång med tre procent jämfört med samma period förra året.

Trots tidigare rapporter om minskade leveranser av elbilar ser den trenden nu ut att vara bruten inom koncernen. I Västeuropa ökade orderingången positivt från januari till mars, och koncernen noterar mer än dubbelt så många beställningar på elbilar jämfört med samma period förra året (+154 procent). För närvarande är orderboken på 160 000 elbilar.

– I en marknadsmiljö som fortfarande är utmanande, uppnådde Volkswagen-koncernen en solid leveransprestanda under det första kvartalet. Den högre orderingången för våra helelektriska modeller i Europa gör oss säkra på att vi kommer att växa inom detta segment både i vår hemregion och över hela världen som helhet under året. Mer än 30 modellanseringar på alla drivtyper i år kommer att ge oss medvind under de kommande månaderna, kommenterar Hildegard Wortmann, koncernstyrelseledamot med ansvar för försäljning.

Under året startar leveranserna av flera nya elbilar från gruppen. Dessa är Volkswagen ID.7 Tourer, ID. Buzz med lång hjulbas, Cupra Tavascan, Audi Q6 e-tron och Porsche Macan Electric.

De mest framgångsrika helelektriska koncernmodellerna världen över under första kvartalet 2024 var:

  • Volkswagen ID.4/ID.5, 34 600
  • Volkswagen ID.3, 26 100
  • Audi Q4 e-tron (inkl. Sportback), 22 800
  • Škoda Enyaq (inkl. Coupé), 14 000
  • Audi Q8 e-tron (inkl. Sportback), 9 600
  • Volkswagen ID. Buzz (inkl. Cargo), 7 000
  • CUPRA Born, 6 900.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.