Försäkringsbolaget redovisar: Teslaförare kör oftast för fort

Pressbild: Tesla

Norska försäkringsbolaget Fremtind har registrerat 14 miljoner körda kilometer hos 6500 av sina kunder. Kunderna är använder försäkringsbolagets smarta bilförsäkring som baserar försäkringskostnaden på körmönster. God bilkörning ger en rabatterad premie.

Utöver att ge kunden en rättvis premie har Fremtind också möjlighet att redovisa intressant statistik. Statistik som ibland kan vara svår att erkänna: Bakom vilka bilmärken gömmer sig fartdårarna? Fremtind har delat upp trafiken i två zoner, och den som oftast bryter mot hastighetsbegränsningen oavsett zon är Tesla-förare visar statistiken. BMW-förare knep andraplatsen medan Audi kom på tredjeplats. Följer gör sedan föraren som kör Citroën och Subaru.

I 80-zoner ser det annorlunda ut. Där ligger Audi i topp, följt av BMW med Tesla på tredjeplats. Följer gör sedan Hyundai och Mercedes.

Fortkörningsstatistiken och topplistan är inte skapad utifrån hur mycket en förare ligger över hastighetsbegränsningen, utan hur stor del av tiden föraren ligger över hastighetsbegränsningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.