Förhandsboka Volkswagens ”folk-elbil” ID 3 från 8 maj – se den i september

Volkswagen ID, konceptbild.

Volkswagens kommande elbilssatsning ID kommer sakta att börja lanseras under året. Den första modellen är en Volkswagen i Golf-klassen som får namnet Volkswagen ID Neo eller Volkswagen ID 3.

Nu meddelar Volkswagen att man kommer öppna förhandsbeställningen av Volkswagen ID 3 den 8 maj. Likt Tesla ska man kunna lägga en handpenning på bilen. Inledningsvis är det antagligen en bil med extrautrustning – ibland har Volkswagen talat om en instegsmodell från €20 000, men det är antagligen inte den vi kommer se redan i höst.

Bilen kommer officiellt visas upp på bilsalongen i Frankfurt 12-22 september i höst. Folk-elbilen ID 3 kommer bygga på plattformen MEB som har en räckvidd på upp till 55 mil. Instegsmodellen tros dock ha en räckvidd på 30 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.