Fords svar på Tesla Cybertruck: Premiären nära för Ford F-150 Lightning

Pressbild: Ford

Fords populäraste pickup Ford F-150 kommer med eldrift. Något som skapat delade åsikter hos de mest inbitna ”truckers” i USA. För att övertyga den mest trogna kundkretsen som gillar bullrande V8:or har Ford bland annat genomfört PR-jippon som att dra tio tågvagnar med en tidig prototyp av den eldrivna pickupen.

Oavsett åsikt så är premiären nära nu. Den 19 maj plockar Ford av skynket, enligt ett pressutskick. Redan idag avslöjar Ford att namnet för modellen blir F-150 Lightning. Om Ford F-150 Lightning kommer till Sverige återstår att se. Den amerikanska lanseringen är tänkt att starta under våren 2022.

Pressbild: Ford
https://www.youtube.com/watch?v=3iS5f716oYQ

Ännu finns ingen eldriven pickup på bilmarknaden. Utöver Fords satsning och Tesla Cybertruck som har leveransstart i slutet av året finns också pickupen R1T från Amazon-backade Rivian.

Leveranserna av R1T startar redan till sommaren. Således blir det inte populära Ford F-150 eller elbilskunnige Tesla som blir först ut i ett av USA:s viktigaste segment. Det blir uppstickaren Rivian.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.