Fords första elbil blir en crossover – i Fiesta-storlek?

Rendering från Motor1.

Nästa år kommer Ford att avtäcka en eldriven crossover, enligt uppgifter till brittiska Autostate. Och redan 2020 kommer leveranser i form av en högerstyrd variant att nå  Storbritannien.

Underförstått är att leveranser av vänsterstyrda elbilar från Ford till övriga Europa kan tänkas ha påbörjats dessförinnan, då den troligen redan är klar innan Storbritannien och andra högerstyrda marknader får sin bil.

Bilen har fått smeknamnet Mach 1 för sina påstådda synergier med Ford Mustang, men det riktiga kodnamnet är CX430 och den kommer troligtvis vara i storlek med Ford Fiesta. Den kommer vara utrustad med enbart framhjulsdrift, något som kan ses som ovanligt för en crossover.

Enligt tidigare uppgifter har också Ford sagt att deras första eldrivna bil kommer ha en räckvidd på upp till 48 mil. En siffra som imponerar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.