Fords eldrivna SuperTruck ska ta sig an Pikes Peak

Förra året tävlade Ford i det berömda backloppet Pikes Peak med SuperVan 4.2. En skapelse som var baserad på en kraftigt modifierad Ford E-Transit och levererade hela 1050 kW i motoreffekt.

I år har Ford kokat ihop något helt annat. Inför årets upplaga av Peaks Peak presenterar Ford F-150 Lightning SuperTruck, givetvis baserad på pickupen F-150 Lightning.

Modellen sticker ut med en superstor bakvinge som levererar en downforce på hela 2,7 ton vid 240 km/h. Vad drivlinan kommer leverera effektmässigt denna gången har Ford inte avslöjat. Skapelsen ska ge sig an Peak Peak den 23 juni.

Supertrucken ska demonstrera Fords utveckling inom avancerade elektriska drivlinor och erfarenheterna man samlar på sig om batteriprestanda kommer att ligga till grund for Fords kommande lansering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.