Ford visar nya Mustang Mach-E Rally – säljstart 2024

Ford har nu dragit skynket av en rally-variant av Ford Mustang Mach-e. Modellen som anpassats för tuffare terräng ska gå att beställa från och med i början av 2024 med leveranser strax därefter.

Mustang Mach-E Rally får en trimmad drivlina baserad på den som sitter i dagens prestandaversion Mach-E GT. Det innebär två motorer som totalt levererar 358 kW med en vridmoment på 880 Nm. Energin kommer från ett batteri på 91 kWh.

Den nya modellen har fått nya stötdämpare från MagneRide och har höjts med 20 millimeter. På däcken sitter vita 19-tums lättmetallfälgar i rallystil inspirerade av Fords historiska rallybilar.

Skyddande hasplåtar fram och bak skyddar motorerna från grus och damm, och svarta paneler har satts vid insteget på dörrarna och runt hjulhusen för att skydda dessa.

Ett ytterligere tydligt signum för Mustang Mach-E Rally är den stora dramatiska spoilern. Standard är också två racingstripes som sträcker sig över huven. Fram på grillen sitter också två bogserkrokar, utifall att man ska ge sig in på för tuff terräng.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.