Ford vill att Ford Mustang Mach-E blir polisbil

En elbil kan helt klart fungera som polisbil. Bland annat använder kriminalare i Tyskland nya Volkswagen ID.3 och på grekiska ön Astypalea kör poliskåren också elbilar från Volkswagen.

Ska man jaga bovar kan det däremot vara bättre med mer kraftfulla elbilar. Det kan elbilen Ford Mustang Mach-E vara svara upp för.

I Storbritannien har Ford byggt en prototyp för den brittiska polisen. Enligt uppgifter ska bilen ha tilltalat myndigheten som valt att utvärdera modellen närmre. I grunden är det en Mustang Mach-E Standard Range med fyrhjulsdrift och 290 hästkrafter. Batterietpaketet är på 68 kWh och leverar en räckvidd på ungefär 400 kilometer. 

Bilen är fullt utrustad med ljus, siren, radio och polisdekor. Dessutom finns det ett extra 12-voltsbatteri som ska driva all polisutrustning ombord. 

Ford vill givetvis också att amerikanska polismyndigheter ska titta närmre på den eldrivna Mustangen. På ett årligt poliskonvent i hemstaten Michigan i september planerar Ford att visa upp en polisversion av Ford Mustang Mach-E.

Ford har släppt en första bild på hur den amerikanska polisbilen kan se ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.