Ford snart redo att lansera E-Transit – har startat verkliga tester hos riktiga kunder

Nästa år rullar Ford ut en serie med eldrivna kommersiella fordon inom sortimentet E-Transit. Det rör sig om bland annat skåpbilar med kyl, dubbelhytter och transportbilar med tippflak.

Inför den skarpa lanseringen har Ford nu påbörjat tester av fordonen under verkliga scenarion hos riktiga kunder. Företag inom post-, kommun- och serviceföretag, ”last-mile” och livsmedelsleverans inom Tyskland, Norge och Storbritannien har fått ta del av en testflotta.

Testerna markerar Fords nästa fas i utvecklingen och är det första testet utanför Fords egna provanläggningar. Testföretagen kommer att få köra E-Transit-prototyperna under sex- eller 12-månadersperioder.

E-Transit kommer till Sverige under våren 2022. Intresset ska vara stort enligt Ford själva, som tillägger att man idag är Sveriges nästa största varumärke inom transportbilar.

– Behovet av elektrifierade alternativ inom transportbilssegmentet ökar kraftigt i Sverige. Det märkte vi av när vi lanserade laddhybriden Transit Custom PHEV. Att vi nu kan erbjuda ett helelektriskt alternativ till vår största transportbil Transit är en oerhört viktig milstolpe i vårt arbete att ställa om vår transportbilsverksamhet mot elektrifiering, säger Christian Lysholm, chef för Fords transportbilsverksamhet i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.