Ford ska bygga världens bästa elbilsteam

Doug Field, Chief EV Ford.

I början av nästa år ska Ford öppnat ett nytt stort utvecklingscampus på Long Beach i Kalifornien. Här ska Ford anställda upp till 450 personer som dedikerat ska arbeta med att utveckla ”en lågkostnads, flexibel elfordonsplattform” för elbilar.

– Long Beach är en viktig del av vår bredare strategi för att attrahera topptalanger till att utveckla framtida fordon och upplevelser för våra kunder, sa Doug Field, elbilschef vid Ford, i ett uttalande.

Teamet kommer att ledas av den tidigare Tesla-chefen Alan Clarke som under en tid lett en liten exklusiv grupp på Ford med fokus på just elbilar. Platsen Long Beach har man valt med förhoppningen om att lyckas locka till sig de bästa talangerna i branschen. Här ska Ford lägga grunden för att ”bygga det bästa elektriska fordons- och teknikutvecklingsteamen i världen”.

– Ford lockar till sig några av de allra bästa design- och hårdvaru-/mjukvarutalangerna i världen, men magin kommer när vi kombinerar detta med årtionden av erfarenhet av att bygga fantastiska produkter hos Ford. Att sammanföra dessa funktioner är en utmaning, men det är kärnuppdraget som förde mig tillbaka till Ford för två år sedan, fortsätter Doug Field.

– Teamet som kommer till Long Beach, introducerades först som ”skunkworks”-teamet, utvecklar elbilar som är lika prisvärda som de är önskvärda. Skunkworks principer för smidigt och innovativt arbete kommer att fortsätta och stötta multielektriska fordon med höga volymer. Dessa banbrytande fordon kommer att locka nya kunder till Ford och kommer att bygga en stabil bas för våra ambitioner inom mjukvara och tjänster, avslutar Doug Field.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.